Diensten & Producten: Ons workshopaanbod

De Groene School levert in de basis maatwerk adviestrajecten. Om een specifiek project in uw school een echte kickstart te geven, hebben we echter ook een aantal workshops samengesteld. Deze zijn los te boeken, of in combinatie en worden uiteraard aangepast aan uw specifieke wensen, kaders en situatie. Onderstaand ons huidige workshopaanbod. Neem voor combinaties of programma's op maat contact op via contact@degroeneschool.nl.
 

Creatief Buitenspelen

Samen leren dát en hóe effectief, creatief buitenspelen altijd en overal mogelijk is.

Linsey Balvert, pedagoge en adviseur natuureducatie, heeft haar pedagogische kennis en brede ervaring in de kinderopvang gebundeld in een inspirerende workshop "creatief buiten spelen". Een praktische start-up workshop, ontwikkeld voor scholen en kinderopvanglocaties die ‘meer willen’ met natuuractiviteiten en buitenlessen en willen leren hoe meer en vooral béter gebruik te maken van de beschikbare buitenruimte.

Bekijk de workshop

 
NME Workshop creatief buitenspelen

Van blanco vel tot boomhut

Samen aan de slag met het concept en ontwerp van úw educatieve, sportieve en recreatieve Groene Schoolplein.

Henk Luijk, hovenier en oprichter van De Groene School, verzorgt een intensieve workshop, waarin met team, ouders en andere betrokkenen de fundamenten worden gelegd voor een groen schoolplein, afgestemd op uw schoolomgeving, wensen en mogelijkheden. Aan het einde van de workshop heeft u een realistisch beeld van mogelijheden, minimaal één haalbaar schetsontwerp en een concreet plan van aanpak voor de realisatie van uw plein. Een plein dat uitdaagt, creativiteit en inventiviteit prikkelt en alle ruimte biedt voor educatieve toepassingen.

Bekijk de workshop

 
Henk Luijk workshop groen schoolplein

Vergroen je gemeente

Geef het onderwijs in uw gemeente een "groene" impuls met deze inspirerende kennissessie.

Binnen veel gemeenten is 'vergroening' van onderwijs en (school) omgeving een belangrijk aandachtspunt. Groene schoolpleinen zorgen voor betere afwatering, natuur- en buitenonderwijs zorgen voor gezonde en bewuste bewoners en groene schoolpleinen en schoolmoestuinen kunnen een uitstekende aanleiding zijn voor participatieprojecten die bijdragen aan de sociale cohesie in een gemeente. 

Om binnen een gemeente een stevige, structurele start te maken (of stap te zetten) richting een gezondere school en schoolomgeving heeft De Groene School een programma samengesteld dat door gemeenten aan de 'eigen' scholen kan worden aangeboden.Bekijk de workshop

 
'workshopaanbod voor gemeenten

Maak kennis met onze kennispartners:

 NL Greenlabel- Partner van de groene schoolWageningen University- Partner van De Groene School