Doe nu de school check!

Groen & buitenruimte

Advies over groene schoolpleinen

Uw schoolomgeving als inspirerende leer-, speel- en ontdekplek!

Een groen schoolpleinGroen draagt bij. Zowel educatief als in het spel. Al decennia lang tonen verschillend onderzoeken aan dat groen een positieve bijdrage levert aan leer- en speelomgevingen. Heeft u het gevoel dat er meer te halen is uit uw schoolomgeving, maar weet u niet precies waar te beginnen, loopt u tegen vragen of obstakels aan bij de realisatie? De Groene School staat u graag bij met raad en daad.

Een groen schoolplein draagt bij aan de creativiteit en verhogen het welbevinden van het team en de kinderen. Door toevoeging van verschillende speelaanleidingen en natuurlijke, avontuurlijke elementen in de buitenruimte worden kinderen uitgedaagd tot meer bewegen, ontdekken en leren. Bomen voor schaduw, een schooltuin om kennis te maken met de herkomst van voedsel en de groei van planten, water- of klimelementen die de leerlingen actief uitdagen spelenderwijs te bewegen en daarmee de gezondheid van de kinderen bevorderen. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Groene schoolpleinen

Bij de (her)ontwikkeling van een groen schoolplein komt een hoop kijken. Aan de basis van een ontwerp staan de leerdoelen, de visie van de school en de wensen van de ouders. Bij de invulling en realisatie van de educatieve en speelvriendelijke schoolpleinen zijn zaken als de juiste keuze in speeltoestellen, valondergronden, afscheidingen en beplanting essentieel. Ook het bepalen van de goede onderhoudsbalans en het in kaart brengen en monitoren van veiligheidseisen en inspectieverplichtingen rondom de speeltoestellen, valondergronden en bomen maken een belangrijk onderdeel uit van het ontwerp- en realisatieproces. 

Groene schoolpleinen   

Wat kan de Groene School voor u doen?

Samen met u bouwen onze adviseurs aan een toekomstbestendige visie in de lijn met uw school en de wensen van uw team, de ouders en de kinderen. De pedagogische, educatieve wensen, maar ook de recreatieve waarde én natuurlijk de financiele en praktische kaders worden meegenomen in een passend totaalplan. De Groene School kan optreden als gesprekspartner, adviseur of zelfs als projectleider, afhankelijk van de behoefte. Bij onze dienstverlening kunt u denken aan bijvoorbeeld:

›  Het organiseren van een brainstorm met uw team of directie of een voorverkenning met ouders en kinderen over de wensen;
›  Het vertalen van de visie naar conceptschetsen en het uitwerken naar een definitief ontwerp voor een Groen Schoolplein
›  Het opstellen van een meerjarenplan met betrekking tot uw groen
›  Het samenbrengen van de juiste partners voor realisatie van uw groenambities
›  Het opstellen van educatieve leerlijnen te gebruiken voor op uw groene Schoolplein.

Neem via nevenstaand formulier contact op met de Groene School om uw vragen met ons te bespreken.

Gerelateerde artikelen

Blog

29-09-2020

Groene speelpleinen: een work-in-progress

Lees meer »
Blog

04-08-2020

Voorbeelden van een groen schoolplein

Lees meer »
Intern Nieuws

17-06-2020

Springzaad maakt de inrichting van een Groen Schoolpleinen tot kinderspel

Lees meer »

Maak kennis met onze kennispartners:

 NL Greenlabel- Partner van de groene schoolWageningen University- Partner van De Groene School