Het netwerk van De Groene School

Samen werken aan een gezonde én bewuste volgende generatie

De Groene School is een netwerk met als gedeelde missie het ondersteunen van scholen en kinderopvang bij het realiseren van hun 'vergroeningswens. Wij kunnen adviseren en ondersteunen bij het inrichten, beheren en ontwerpen van gezonde leer, speel en werkomgevingen. Het netwerk rust op een breed netwerk van professionele specialisten, van ontwerpers van buitenruimten en projectinrichters tot deskundigen op het vlak van financiering, subsidies en regelgeving. Allen delen de missie scholen groener en duurzamer te willen maken, om te zorgen voor een gezonde en bewuste volgende generatie. Zit u met een groen vraagstuk? Wij brengen u graag in contact met de juiste partij. 

Maak kennis met het netwerk van De Groene School;

Sigrun Lobst

Aardrijk / stichting Springzaad

"Speelnatuur. Zit onder elke stoeptegel, schuilt in iedere achtertuin en wacht verborgen in elk plantsoen of park. Het is aan ons, om kinderen nu te helpen de weg ernaartoe (weer) vrij te maken. Vrij van alle beren op de weg, die wij zelf in de loop der tijd hebben los gelaten."

Informatie en contact »

Suzanne van Ginneken

Speelnatuur.nl

"Never grow up! Via de scouting, eindeloos buitenspelen, hutten bouwen en vissen, zat de liefde voor de natuur er bij mij al jong in. Ik vind het belangrijk dat kinderen in aanraking kunnen komen met de natuur en net zo kunnen genieten en spelen in de natuur zoals ik dat vroeger deed."

Informatie en contact »

Stan Krijnen

SNK Outdoor Speel- & Sportplaatsen

Elk schoolplein, maakt niet uit wat voor budget, kan vergroenen en avontuurlijk zijn. (...) Wat je ook doet, zorg dat je een goed plan hebt. Het klinkt cliché, maar een goed begin is echt het halve werk. Denk bijvoorbeeld goed na over onderhoud, budget, wensen en natuurlijk ook veiligheid. 

Informatie en contact »

Linsey Balvert

Pedagoge, buitencoach

"Geweldig om met de kinderen het bos in te gaan en te zien hoe kinderen hiervan genieten en hoe zij leren in de natuur. Ik wil graag een bijdrage leveren aan het meer zichtbaar maken van Natuureducatie binnen onderwijs, zodat ieder kind dit mee krijgt in de ontwikkeling."

Informatie en contact »

Marianne Greenall

Schoolpleinadvies
"Ik vind het belangrijk dat kinderen zelf kunnen meedenken en meebselissen over hun speelruimte. Kinderen weten heel goed hoe ze willen spelen én kunnen heel goed benoemen wat er nu goed en minder goed gaat."

Informatie en contact »

Roos Verhooren

Projectmanagement, PR & Communicatie

"Opgegroeid in Zuid-Limburg heb ik altijd veel 'met de voeten in de klei' gestaan. Tegenwoordig zit ik teveel achter mijn computer en is mijn 'groenbehoefte' sterker dan ooit. Vandaar dat ik direct enthousiast over De Groene School. Ik gun elk kind vieze schoenen en groene knieën!"

Informatie en contact »

Maak kennis met onze kennispartners:

 NL Greenlabel- Partner van de groene schoolWageningen University- Partner van De Groene School