Techniek en groen komen samen in innovatieve pilot binnenklimaat

Doe nu de school check!

Techniek en groen komen samen in innovatieve pilot binnenklimaat

Datum: 
15-06-2017
Artikeltype: 
Intern Nieuws

Al enige tijd is De Groene School in samenwerking met TNO Delft, VU Amsterdam en Wageningen University bezig met de voorbereiding van een innovatief pilotproject.


In deze pilot, die in september van start zal gaan, wordt een vernieuwende combinatie van interieurbeplanting en ventilatietechniek toegepast om fijnstof uit de lucht te filteren en het binnenklimaat te verbeteren.

 

In de komende jaren wordt de normering voor de lucthkwaliteit binnen scholen flink aangescherpt. En dat terwijl nog maar weinig scholen écht inzicht in- en grip op hun binnenklimaat hebben. De experts van De Groene School houden zich al lange tijd bezig met de verbetering van het binnenklimaat door toepassing van luchtzuiverende planten, bijvoorbeeld in door het gebruik van vertikale plantenwanden in het interieur. Om nóg sneller en effectiever resultaat te behalen wordt nu de samenwerking opgezocht en gaan we de innovatieve technieken van TNO Delft combineren met onze beproefde groenkennis. Gedurende de pilot worden de effecten bijgehouden en geanalyseerd door onderzoekers van TNO, Wageningen University en VU Amsterdam. 

Voor de pilot zijn we nog op zoek naar een school in de regio Rotterdam die vanaf september gedurende een half jaar lang één lokaal beschikbaar wil stellen voor de installatie. Uiteraard kan het lokaal gewoon gebruikt worden. (Sterker nog, we verwachten dat er om gdit lokaal 'gevochten' gaat worden!). Volg ons op Facebook, Twitter of schrijf u in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de voortgang! 

Krijgt u het Groenste Lokaal van Rotterdam?

Bent u directeur of medewerker van een school en Rotterdam en bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden van verbetering van het binnenklimaat in uw school? Bent u geïnteresseerd in interessant onderzoek en innovaties en wilt u een half jaar lang kosteloos profiteren van een vernieuwende luchtzuiverende opstelling? Neem contact op met Henk Luijk via henk@degroeneschool.nl of bel 06-212 917 07.

Maak kennis met onze kennispartners:

 NL Greenlabel- Partner van de groene schoolWageningen University- Partner van De Groene School