Even voorstellen: Stan Krijnen, SNK Buitenprojecten

Doe nu de school check!

Even voorstellen: Stan Krijnen, SNK Buitenprojecten

Datum: 
26-11-2019
Artikeltype: 
Blog

De zon schijnt, ik hoor de vogels fluiten en ben omringd door planten en bloemen. Ik kijk omhoog en zie een hele hoge houten muur met daarop een gigantisch kasteel. Ik sta op en ren zo snel als ik kan de heuvel op om in het kasteel te komen. En wat een uitzicht!! Al mijn vrienden zie ik beneden en ze kijken naar me, snel ren ik naar ze toe. Ze zijn bezig met het afvoeren van water langs de rotsen. Een vriend is water aan het oppompen en de andere zet vakkundig alle sluizen open. Maar helaas, ik hoorde een harde zoemer en een stem zeggen “kom op kinderen, we gaan weer naar binnen”.

Dit is hoe een kind de pauze kan ervaren. Niet iedereen op dezelfde manier, want elk kind heeft zijn of haar eigen spel. Het is een onderdeel van ontwikkeling. Rennen, springen, samenwerken en contacten leggen, is hierbij essentieel. Maar hoe bereik je zo’n ervaring bij kinderen? Veel van de hedendaagse schoolpleinen zijn grijs, vlak en kleurloos, kortom, niet echt uitnodigend. Maar het kan gelukkig anders, steeds vaker zien we natuurlijke schoolpleinen waarin tegels worden omgeruild voor groen, spel en educatie. bij SNK Buitenprojecten geloven we er in dat dit niet alleen bij deze scholen hoeft te blijven. Elk schoolplein, maakt niet uit wat voor budget, kan vergroenen en avontuurlijk zijn. Dit doe je niet door enkel toestellen te plaatsen, maar door creatief om te gaan met je schoolplein. Heb je bijvoorbeeld al eens nagedacht over een insectenhotel of een natuurlijke waterloop waarin kinderen uren kunnen spelen met water op het schoolplein?

Wat je ook doet, zorg dat je een goed plan hebt. Het klinkt cliché, maar een goed begin is echt het halve werk. Denk bijvoorbeeld goed na over onderhoud, budget, wensen en natuurlijk ook veiligheid.

Wij begrijpen dat dit veel vragen en onzekerheden oproept. Wat kost een natuurlijk schoolplein bijvoorbeeld, waar moet ik op letten en wat zouden we zelf kunnen doen? Door deze vragen laat een herinrichting vaak lang op zicht wachten. Dat is jammer want als je er eenmaal voor gaat, krijg je er veel voor terug. Denk aan betere concentratie bij leerlingen, socialere kinderen, minder pestgedrag, creativiteit ontwikkelen, betere leerprestaties en ook heel belangrijk, blijere kinderen!

Maar... wie zijn die 'wij' eigenlijk?
Vergeten we ons bijna voor te stellen. Aangenaam, wij zijn SNK buitenprojecten. Een team van creatieve adviseurs en ontwerpers, die niks liever doen dan scholen helpen bij het herinrichten van hun schoolplein, in een avontuurlijk plek waar ieder kind zich thuis voelt. Of dit nu is door het maken van een ontwerp, het schrijven van een project/onderhoudsplan of door het beantwoorden van een simpele vraag, niks is te gek en geen vraag is te groot en ook zeker niet te klein.


Impressie projecten SNK BuitenprojectenImpressie projecten SNK Buitenprojecten

(Impressie ontwerpen en uitgevoerde projecten)

Door: Stan Krijnen, SNK Buitenprojecten

Maak kennis met onze kennispartners:

 NL Greenlabel- Partner van de groene schoolWageningen University- Partner van De Groene School