De Groene School kennispartner van NLGreenlabel

Doe nu de school check!

De Groene School kennispartner van NLGreenlabel

Datum: 
20-07-2020
Artikeltype: 
Intern Nieuws
Expertisegebied: 

NL Greenlabel zet zich in voor een meetbaar duurzame leefomgeving. Met een samenhangend concept van duurzaamheid worden opgaven zoals klimaatadaptatie, energietransitie, behoud van biodiversiteit en maatschappelijk draagvlak met elkaar verbonden.

Dit gebeurt onder anderen door middel van een onafhankelijke waardering die de duurzaamheidsscore van producten, planten en materialen in één oogopslag inzichtelijk maakt. Maar ook door kennisdeling en -ontwikkeling binnen een breed partnernetwerk van gelijkgestemden. Een netwerk waar De Groene School met trots deel van uitmaakt. 

 

NLGreenlabel

In 2010 werd NL Greenlabel opgericht door Nico Wissing en Lodewijk Hoekstra. Gedreven door de visie dat de 'groene sector', met al haar kennis, een essentiële rol zou kunnen vervullen in de bestrijding van milieuvervuiling en klimaatverandering, besloten zij krachten te bundelen. De missie? Het pro-actief sturen op een duurzame en natuurinclusieve leefomgeving gedurende het hele ontwikkelingsproces, van ontwerp tot realisatie en beheer. 

Aan de basis van de activiteiten van NL Greenlabel staan de duurzaamheidspaspoorten. In een onafhankelijk en leesbare rapportage worden gebieden, terreinen, tuinen, maar ook producten en materialen beoordeeld op basis van hun waarde voor mens en natuur. Daarnaast vormt kennisdeling en -ontwikkeling een belangrijke factor, door middel van bijvoorbeeld evenementen, projecten en publicaties. Sinds de oprichting van NL Greenlabel is de organisatie uitgegroeid tot een gerespecteerde partner van de sectoren die de leefomgeving vormgeven: van gemeenten, waterschappen en het rijk tot de hoveniersbranche, tuinbranche en de bouwwereld.

Partnernetwerk

Kennisdeling, samen werken aan een gezonde, klimaatadaptieve en duurzame leefomgeving... De missie van NL Greenlabel ligt ons nauw aan het hart. Al geruime tijd hebben we dan ook contact met NL Greenlabel als kennispartner. Dit voorjaar is de relatie bezegeld en is De Groene School als kennispartner bij het netwerk aangesloten. We zijn trots deel uit te maken van een groeiende beweging van o.a. hoveniers, adviesbureaus, leveranciers, belangengroepen en onderwijsinstellingen die onze missie delen samen te willen werken aan een biodivers, groen en klimaatadaptief Nederland.

Bent u op zoek naar geschikte, duurzame producten en materialen voor uw buitenruimte? Álle door NLGreenlabel verzamelde producten zijn onafhankelijk gewaardeerd op het valk van duurzaamheid. Zo weet u precies wat u in huis haalt. Klik hier om de website te bezoeken en de producten te bekijken.

NL Greenlabel kennispartner

Maak kennis met onze kennispartners:

 NL Greenlabel- Partner van de groene schoolWageningen University- Partner van De Groene School