Tijd voor even OFFLINE - vakantietips verzameld

Doe nu de school check!

Tijd voor even OFFLINE - vakantietips verzameld

Datum: 
30-04-2020
Artikeltype: 
Blog
Expertisegebied: 

Met de sluiting van de scholen in verband met het coronavirus, zijn we met z'n allen toegewezen op online oplossingen. Onderwijs op afstand, vanachter ipad of laptop. En heel veel meer schermtijd dan gezond of gewenst. (Bezoek voor tips en informatie over de risico's van bijziendheid bij kinderen ook https://www.myopie-educatie.nl/)

Het is natuurlijk mooi, dat met alle moderne middelen, het onderwijs door kan gaan, zoals in de afgelopen weken gebeurde. Maar het is ook hoog tijd voor wat compensatie. Voor een grote schermtijd-detox, te beginnen tijdens de meivakantie! We verzamelden wat tips ter inspiratie: 

 

Dieren spotten

Is het niet mogelijk om strand, bos of hei op te zoeken? Geen probleem, ook vanaf je balkon, dakterras, tuin of stoep is voldoende leven te beleven. 

  • Vogels: Meld je aan voor de gratis online vogelcursussen op www.vogelbescherming.nl, of gebruik het lesmateriaal van de tuinvogeltelling om een wedstrijdje te organiseren wie er het meest herkent! 
  • Bodemdieren: Ok, hier is wat grond voor nodig en je moet niet bang zijn vieze handen te krijgen... Bezoek www.bodemdierendagen.nl/doe-mee voor zoekkaarten en tips en organiseer je eigen telling!
  • Vlinders: Download de tellijst  of herkenningskaart en ontdek de vele prachtige soorten. (Ook mooie teken- en knutselinspiratie!)
  • Bijen: Ook de landelijke bijentelling is achter de rug, maar het blijft een leuke sport! Hoeveel varianten van de mooie geel-zwarte zoemers zijn er te herkennen? Bijengidsjes & kaarten zijn te vinden op www.nationalebijentelling.nl

 

Samen de keuken in

Kinderen eten alles als ze het maar zelf hebben uitgekozen en/of gemaakt. Hier, uit de oude doos, een aantal gezonde, lekkere en leuke receptjes. Perfect om tijdens de meivakantie met/door/voor kinderen te maken. In kant en klare pdf's:

gezonde kinder recepten

 

Bouwen & knutselen:

 

Wil je op de hoogte blijven van nieuws en tips? Volg De Groene School op Facebook, Instagram of LinkedIn!

Lees meer over : 

Maak kennis met onze kennispartners:

 NL Greenlabel- Partner van de groene schoolWageningen University- Partner van De Groene School