Delfland biedt subsidie voor groenblauwe schoolpleinen

Doe nu de school check!

Delfland biedt subsidie voor groenblauwe schoolpleinen

Datum: 
02-11-2018
Artikeltype: 
Nieuws

Een groenblauw schoolplein is leuker, mooier en stimuleert buitenlessen, maar het is ook goed voor het klimaat en de afwatering in (verstelijkte) gebieden. Reden voor Delftland om met een mooie stimuleringsregeling te komen en scholen in werkgebied Delftland een subsidie te bieden voor de totstandkoming van groenblauwe schoolpleinen:

 

"Van betegeld terrein naar groenblauw schoolplein

Uw schoolplein veranderen in een mooi speelterrein met water en groen. Tot 25% van de kosten gesubsidieerd krijgen van Delfland. Dat kan, via de Stimuleringsregeling Klimaatadaptatie. Alle basisscholen in het werkgebied van Delfland kunnen er gebruik van maken. Ook uw school!

Een groenblauw schoolplein is leuker, mooier en stimuleert buitenlessen

Buitenspelen op zo'n parkachtig schoolplein is leuker, spannender en educatiever voor kinderen dan een tegelplein. Er valt veel meer te ontdekken en te doen. Buiten in het groen spelen betekent meer beweging, meer frisse lucht en meer schaduw in hete zomers. Bovendien verfraait het schoolterrein dankzij aantrekkelijk groen, natuurlijke materialen en mooie waterelementen.

Help de wijk klimaatbestendiger te maken

Met een groenblauw schoolterrein draagt u tegelijkertijd een belangrijk steentje bij aan het klimaatbestendiger maken van de wijk. Dat is noodzakelijk, want klimaatverandering brengt meer extremen met zich mee. Dat merken we vooral aan de toenemende hoosbuien. Meer groen en blauw in de wijk helpt deze extremen op te vangen:

  • bij hevige regen kan het water beter en sneller wegzakken of worden opgevangen, en dat betekent: minder waterplassen bij de school en in de wijk;
  • bij hitte geeft het groen verkoeling en schaduw.

Delfland betaalt mee

Klimaatbestendige maatregelen nemen kost geld. Delfland helpt graag een deel van de kosten te vergoeden. Met de Stimuleringsregeling Klimaatadaptatie wil Delfland samen met organisaties en inwoners een klimaatbestendige omgeving realiseren. Groenblauwe schoolpleinen horen daar ook bij."

Bezoek voor meer informatie en voorwaarden: https://www.hhdelfland.nl/inwoner/klimaat-en-water/van-betegeld-terrein-naar-groenblauw-schoolplein.

Wilt u meer weten over ontwerp en aanleg van een effectief groenblauw schoolplein, of wilt u professionele hulp bij uw subsidie aanvraag? Neem contact met ons op via contact@degroeneschool.nl voor een vrijblijvend adviesgesprek. 

Maak kennis met onze kennispartners:

 NL Greenlabel- Partner van de groene schoolWageningen University- Partner van De Groene School