Lekker naar buiten! met subsidie Jong Leren Eten

Doe nu de school check!

Lekker naar buiten! met subsidie Jong Leren Eten

subsidie gezonde voeding en moestuinieren
Datum: 
05-11-2018
Artikeltype: 
Nieuws

Vanaf 1 november is de Subsidieregeling Jong Leren Eten open. Het Programma Jong Leren Eten 2017-2020 is een programma van de ministeries LNV en VWS (met op de achtergrond OCW) en is gericht op structurele aandacht in het onderwijs voor voedingseducatie. Met als motto ‘lekker naar buiten!’ kunnen scholen en kinderopvangcentra nu een tegemoetkoming ontvangen in de kosten voor moestuinieren, koken, een excursie of gastles.

 

Met als motto ‘Lekker naar buiten!’ kunnen alle scholen in het primair onderwijs, voortgezet onderwijs en het middelbaar beroepsonderwijs én kinderopvanglocaties subsidie aanvragen voor drie activiteiten: moestuinieren, koken of een excursie of gastles op het gebied van voeding.
Met deze tegemoetkoming in de kosten wil het programma Jong Leren Eten (JLE) scholen en kinderopvang stimuleren om kinderen en jongeren in aanraking te laten komen met informatie en activiteiten over voeding. Daarmee leren zij op een praktische manier gezonde en duurzame keuzes maken. Aan de subsidieregeling zijn voorwaarden verbonden.

De subsidieregeling JLE onderscheidt twee doelgroepen: kinderopvang en scholen (PO, VO en MBO).

Subsidie Jong Leren Eten voor Kinderopvang

Vanaf donderdag 1 november kunnen pedagogisch medewerkers die de train-de-trainer cursus ‘Een Gezonde Start’ (onderdeel van Gezonde Kinderopvang) hebben gevolgd een subsidie van maximaal 500 euro aanvragen. Met als motto ‘lekker naar buiten!’ kunnen deze coaches Gezonde Kinderopvang dat geld gebruiken voor een voeding gerelateerde activiteit met de kinderen. Lees meer over de beschikbare subsidie en de voorwaarden voor kinderopvanglocaties.

Subsidie Jong Leren Eten voor onderwijs

Vanaf donderdag 1 november kunnen alle po, vo en mbo-scholen gebruik maken van de nieuwe subsidie Jong Leren Eten. Met als motto ‘lekker naar buiten!’ kunnen scholen een tegemoetkoming ontvangen in de kosten voor moestuinieren, koken, een excursie of gastles. Per schoollocatie is een maximum bedrag van €2.000 beschikbaar. Lees meer over de subsidie en voorwaarden voor scholen.

Lees meer over de subsidieregeling, of bekijk hier  het nieuwsbericht. 

Aan de slag met voeding & gezondheid?

Wilt u meer weten of zelf aan de slag met gezonde voeding, bijvoorbeeld door middel van een schoolmoestuin? Onze coördinator Groen & Voeding, Sanne Boswinkel kan scholen helpen met eenmalige of structurele voedings- en moestuinierprojecten. Zij heeft tevens een drietal praktische workshops  ontwikkeld om groen & voeding in de school- of kinderopvang te integreren. Onze adviseurs kunnen u helpen met het opstellen van een plan en bij de subsidieaanvraag. Neem contact op via contact@degroeneschool.nl voor meer informatie. 

 

Lees meer over : 

Maak kennis met onze kennispartners:

 NL Greenlabel- Partner van de groene schoolWageningen University- Partner van De Groene School