Dr. H. Bavinckschool krijgt een klimaatadaptief schoolplein

Doe nu de school check!

Dr. H. Bavinckschool krijgt een klimaatadaptief schoolplein

 klimaatadapties schoolplein voor DR Bavinckschool dordrecht
Datum: 
14-07-2020
Artikeltype: 
Nieuws
Expertisegebied: 

 

Al jaren droomden het team en de leerlingen van de Dr. H. Bavinckschool in Dordrecht van een uitdagender, avontuurlijker en groener schoolplein. Sinds Marianne Greenall (Schoolpleinadvies.nl) haar 'tanden in het project zette', is er eindelijk voldoende subsidie en sponsorgeld binnengehaald om de gewenste herinrichting te kunnen starten. In de herfstvakantie gaat de eerste schop de grond in... Maar alle hulp is nog welkom!

 

Een educatief, groenblauw en klimaatadaptief schoolplein. 

De wens bestond al lang: 'een groenblauw, educatief en klimaatadaptief schoolplein met ruimte voor sport en spel, buitenles, beleving en meer groen', een meer uitdagende én groenere inrichting van de buitenruimte. De speeltoestellen waren aan vervanging toe, maar daarnaast zag het team ook grote kansen om de buitenruimte meer en beter te benutten. Door buiten les te geven bijvoorbeeld, door werk te maken van een moestuin en er een avontuurlijke buitenspeelplek van te maken, met meer groen, bomen en schaduw. Op deze manier krijgen de kinderen fijnere speel- en beweegruimte en is er volop gelegenheid voor ontwikkeling, ontdekken en natuureducatie. Daarnaast wilde de school met een groenblauw schoolplein bijdragen aan klimaatadaptatie en biodiversiteit.

Op zoek naar financiering van het groenblauwe plein

Het schoolbestuur had al een budget gereserveerd voor vervanging van de speeltoestellen. Daarnaast heeft Marianne de school begeleid bij de aanvraag van subsidies bij Provincie, Waterschap en gemeente. Daarnaast zijn verschillende (lokale) serviceclubs en mogelijke sponsoren aangeschreven. De acties hebben een mooi startbudget opgeleverd, op basis waarvan in de herfst van 2020 gestart kan worden met de eerste werkzaamheden. Er is nog een inzamelingsactie en crowfunding campagne gaande: 

Samen aan de slag!

Om alle wensen uit te laten voeren is nu de hulp van ouders, kinderen en de omgeving nodig! Op ouders is een beroep gedaan voor mogelijkheden tot sponsoring vanuit een eigen bedrijf of werkgever. Een inzamelingsactie door de kinderen is in deze tijd van Corona wat lastig om op school te organiseren. Om er toch iets leuks van te maken voor de kinderen organiseert de school een statiegeld-actie. Kinderen mogen statiegeldbonnen inleveren op school en de groep die de grootste bijdrage inzamelt wint een prijsje. Met een geldmeter zal voor de kinderen de opbrengst zichtbaar worden gemaakt. Ook zal er nog een crowdfunding pagina worden gelanceerd. Hierover wordt binnenkort meer bekend gemaakt. Met de opbrengst probeert de school het laatste stuk budget nog bij elkaar te sprokkelen.

Wilt u ook met statiegeld of een sponsorbijdrage aan ons Groen-Blauwe schoolplein bijdragen? Wij hopen het want zo werken wij samen toe naar dit goede doel!

Indien u vragen heeft over deze actie of andere suggesties, neemt u dan contact op met Priscilla: pvanos-kok@h3o.nl, of juf Joke: JSnijders@H3O.nl  

Samen gaan wij voor een groen-blauw schoolplein!
Alvast heel hartelijk dank namens alle kinderen van de Dr. H. Bavinckschool!

 
klimaatadaptief schoolplein voor bavickschool dordrecht

Schoolpleinadvies is een organisatie gespecialiseerd in procesbegeleiding, kinderparticipatie en fondsenwerving voor vergroeningstrajecten. Bezoek de website voor meer informatie of neem contact op met Marianne Greenall via 06-14192463 of info@schoolpleinadvies.nl.

Heeft u een andere of algemene vraag over groene of groenblauwe schoolpleinen, ontwerp, aanleg of onderhoud? Neem dan contact op via contact@degroeneschool.eu.

 

Maak kennis met onze kennispartners:

 NL Greenlabel- Partner van de groene schoolWageningen University- Partner van De Groene School