Nieuwe subsidie groene schoolpleinen gemeente Ede

Doe nu de school check!

Nieuwe subsidie groene schoolpleinen gemeente Ede

Datum: 
26-06-2019
Artikeltype: 
Nieuws
Expertisegebied: 

In steeds meer steden, gemeenten en provincies wordt de waarde van groene of groenblauwe schoolpleinen onderkend. Als onderdeel van het klimaatbeleid schieten - naar onze vreugde- de schoolplein subsidies als paddenstoelen uit de grond.

Afgelopen weken werd het nieuws bekend dat ook in de gemeente Ede nu een subsidie vrijkomt.

 

50% groene schoolpleinen in 2023

Het streven van de gemeente is om, met behulp van deze subsidie, te zorgen dat binnen 4 jaar de helft van de Edense basisscholen een groen schoolplein heeft. De subsidie is onderdeel van een plan om de biodiversiteit in de gemeente te versterken. Ede wilt zijn plek in de top 5 gemeenten met de hoogste biodiversiteit blijven behoren en verwacht door een vergroening van de pleinen een goede stap te kunnen maken. Naast de biodiversiteit, vormen ook andere klimaatvoordelen (denk aan verbeterde afwatering en verkoeling in hete zomers) en voordelen voor het presteren en welzijn van kind en team een belangrijke drijfveer.

De subsidie

Dit jaar is er een bedrag van 10.000 euro beschikbaar voor de eerste 8 basisscholen.  Door dit de komende vier jaar te herhalen is het de bedoeling in 2023 de helft van de zestig schoolpleinen te hebben vergroend. Belangrijke basiseis van de subsidie voor groene schoolpleinen is dat het nieuwe plein ten minste vijf jaar in stand wordt gehouden. Voor verdere toekenning wordt er gewerkt met een puntenstelsel, waarbij waarde wordt toegekend aan losse elementen als een insectenhotel of een inheemse eetbare plant.

Wilt u aan de slag met het vergroenen van uw schoolplein? Wij begeleiden u graag van subsidieaanvraag tot ontwerp, aanleg en onderhoud. Neem voor een vrijblijven adviesgesprek contact op via contact@degroeneschool.eu. 

Maak kennis met onze kennispartners:

 NL Greenlabel- Partner van de groene schoolWageningen University- Partner van De Groene School