Oasegroen - Moswand

Doe nu de school check!

Oasegroen - Moswand

Kennisbank-producten-Moswand-interieurbeplanting-2.jpg
Datum: 
09-11-2016
Artikeltype: 
Product
Expertisegebied: 

De moswand is een natuurlijke toevoeging voor het interieur. Het kan een hele wand bedekken, maar ook een gedeelte. Daarnaast is de moswand buiten toe te passen, enkel alleen onder een afdak en uit de wind. Het product van Oasegroen bestaat uit een houten ondergrond met een laag mos er over.

Voor de laag mos wordt een korstmos gebruikt dat oorspronkelijk uit Scandinavië komt. Tijdens het telen, oogsten en bewerken van dit korstmos wordt rekening gehouden met de natuur. Zo worden er geen schadelijke middelen gebruikt tijdens de bewerking. Het korstmos bestaat uit schimmel en algen. Dit zorgt ervoor dat de moswand weinig licht en geen water nodig heeft. Daarnaast houdt de moswand geen stof vast. Deze groene wand heeft het onderhoud van een kunstplant.

Voor het paneel wordt een negen millimeter dikke laag MDF-hout gebruikt die waterafstotend en FSC-gecertificeerd is. Het mos is op natuurlijke wijze gekleurd en geïmpregneerd. De panelen van de moswand kunnen gemakkelijk worden herplaatst.

Oasegroen heeft het mos inmiddels zo in de vingers dat veel meer mogelijk is: mosletters, schilderijen en afbeeldingen. Decoratief en functioneel. 

Interieurbeplanting-moswand  Interieurbeplanting-moswand  Interieurbeplanting-moswand 

Maak kennis met onze kennispartners:

 NL Greenlabel- Partner van de groene schoolWageningen University- Partner van De Groene School