Afronding groen schoolplein OBS 't Kasteel in IJsselstein

Doe nu de school check!

Afronding groen schoolplein OBS 't Kasteel in IJsselstein

Datum: 
02-05-2019
Artikeltype: 
Intern Nieuws
Expertisegebied: 

De afgelopen maanden hebben Suzanne van Ginneken (ontwerper Speelnatuur) en de hoveniers van GKB Barendrecht hard gewerkt aan een schitterend nieuw groenblauw schoolplein voor OBS 't Kasteel in Ijsselstein.

De werkzaamheden zijn inmiddels bijna afgerond en het nieuwe groene plein bijna klaar voor nieuw speelplezier!

 

 

OBS 't Kasteel

Met uitzicht op de kasteeltoren en vol verhalen over het oude kasteel laat het zich raden waaraan deze basisschool haar naam heeft ontleend. Een directe referentie naar de omgeving, maar belangrijker een symbolische referentie naar het kasteel als veilige plek. Waar je samenwerkt, je kunt ontwikkelen, rust op een stevig fundament. "Wij bieden een veilige plek aan alle kinderen om te leren, spelen en zichzelf te ontwikkelen. We bereiden ze voor op een toekomst waarin je samenwerkt en samen bouwt aan een mooie wereld." Eén van de 6 pijlers van de basisschool is "Lekker buitenspelen". Een pijler die vraagt om een uitdagende schoolomgeving. 

Het ontwerp

Ontwerpster van speelnatuur, Suzanne van Ginneken, creërde voor de schoolomgeving van 't Kasteel een ware kasteelruïne in de avontuurlijke, groene wildernis. Een mooie aansluiting op de locatie en op de ruïne speeltuin in het nabijgelegen Kloosterplantsoen die ze eerder al ontwierp. Er is verder een wadi (de slotgracht) aangelegd waarin het water van de afgekoppelde regenpijp kan woren opgevangen en een 'relaxnet', een soort hangmat voor wel 6 personen. 

Onderstaand een impressie van de werkzaamheden en het resultaat. Ondertussen worden de puntjes op de i gezet en is het wachten tot de regen komt en de grachten vult!
Wilt u ook aan de slag met de aanleg van een groenblauw schoolplein? Neem contact op via contact@degroeneschool.eu voor een adviesgesprek. We vertellen u graag meer over de mogelijkheden en zoeken de juiste experts bij elkaar voor uw project. 

Lees meer over : 

Maak kennis met onze kennispartners:

 NL Greenlabel- Partner van de groene schoolWageningen University- Partner van De Groene School