Eerste fase groen schoolplein Barendrecht afgerond

Doe nu de school check!

Eerste fase groen schoolplein Barendrecht afgerond

Datum: 
26-06-2018
Artikeltype: 
Intern Nieuws
Expertisegebied: 

In het najaar van 2017 zijn we gestart met de ontwikkeling van een plan van aanpak om het schoolplein van Basisschool De Hoeksteen in Barendrecht te vergroenen, de verbinding tussen groen en grijs te versterken en avontuur en speelaanleidingen aan de schoolomgeving toe te voegen. (Zie: "Nieuw project: start vergroening schoolplein in Barendrecht") In april werd met de werkzaamheden gestart (Zie: Start groen schoolplein CBS De Hoeksteen Barendrecht'). Inmiddels is de eerste fase afgerond en wordt al volop genoten van het vernieuwde schoolplein. 

Kruidenbakken op het schoolplein

Een nieuw element dat aan de schoolomgeving van basisschool De Hoeksteen (toepasselijk gelegen aan 'De kruidentuin', te Barendrecht!)  is toegevoegd zijn de diverse kruidenbakken. Deze worden gebruikt tijdens o.a. de biologielessen en de verse kruiden worden door het team van de dagbesteding in de schoolkeuken gebruikt. Het opkweken van de plantjes doen de kinderen met veel plezier zelf, onder de bezielende leiding van een moeder met groene vingers! Een mooie, laagdrempelige manier om iets te leren over planten, het groeproces en voedselproductie. 

Natuurlijke zandbak

Dankzij een grote bijdrage van de oudercommissie is er op het plein een natuurlijke zandbak gerealiseerd. Boomstammetjes om én in de zandbak zorgen voor extra zit-, bouw- en speelmogelijkheden. De zandbak is afsluitbaar met een doek (ter bescherming) en de kinderen worden bij het spelen in de zandbak afgeschermd door een schaduwdoek.

Multifunctioneel vlonder

Er is een multifunctioneel houten vlonder aangelegd op het schoolplein. Het kan dienst doen als buitenleslocatie, comfortabele zitplek voor kinderen en ouders of als buitenpodium.

realisatie groen schoolplein basisschoool de Hoeksteen, BarendrechtA(v.l.n.r. de zandbak, enkele kruidenbakken en het houten vlonder rond de boom)

In de afgelopen weken zijn de nieuw toegevoegde elementen al door veel leerlingen ontdekt en intensief gebruikt. De samenwerking met De Groene School (het meedenken, en de ontwikkeling van het stappenplan, zowel financieel als praktisch) is de directie van de basisschool zo goed bevallen dat ook het onderhoud en de begeleiding van de verdere, geplande 'vergroening' bij De Groene School zal worden ondergebracht. Op deze manier kan snel worden geacteerd en kan verdere realisatie perfect worden afgestemd op de situatie, de mogelijkheden en het gebruik. We zijn blij te merken dat de ontwikkelingen nu al zoveel leer- en speelplezier opleveren en zien er naar uit het schoolplein, samen met alle enthousiaste betrokkenen nóg mooier, uitdagender en groener te helpen maken! 

De Hoeksteen op Facebook: facebook.com/pg/DeHoeksteenCBSBarendrecht
Website de Hoeksteen: www.dehoeksteen-cbs.nl

Wilt u ook werken aan een groen schoolplein en zoekt u een (team van) specialist(en) om u te ondersteunen bij de realisatie? Stuur een bericht naar contact@degroeneschool.nl en we komen graag bij u langs voor een verkennend adviesgesprek. 

Lees meer over : 

Maak kennis met onze kennispartners:

 NL Greenlabel- Partner van de groene schoolWageningen University- Partner van De Groene School