Nieuwe inspiratiemap Groene Schoolpleinen

Doe nu de school check!

Nieuwe inspiratiemap Groene Schoolpleinen

Datum: 
20-04-2020
Artikeltype: 
Nieuws
Expertisegebied: 

Springzaad is een zelfstandige stichting die zich al jaren inzet voor de realisatie van natuurlijke speelplaatsen voor kinderen. Ze doen dit via workshops en cursussen, maar ook door middel van uiteenlopende publicaties over speelnatuur.

In samenwerking met o.a. De Groene School is er nu een nieuwe inspiratiemap ontwikkeld, specifiek gericht op groene schoolpleinen.  

 

 

Over Springzaad

Bij stichting Springzaad zijn mensen actief uit het onderwijs, de buitenschoolse educatie en opvang, nme-medewerkers, pedagogen, buurtbewoners, ontwerpers,  ecologisch hoveniers. De stichting zet zich in voor meer ruimte voor natuur en kinderen. De laatste jaren ook op steeds meer schoolpleinen. De stichting organiseert workshops, studiedagen, cursussen en excursies en kennis te verspreiden en onderlinge uitwisseling te bevorderen. Daarnaast werkt Springzaad aan een regionaal netwerk van betrokken consulenten. Ze hebben een digitale speelnatuurkaart ontwikkeld en verzorgen regelmatig publicaties om kennis en inspiratie te delen.

Inspiratiemap ‘Groene schoolpleinen in beeld

Jaren van studiedagen, excursies en projecten bij vele scholen in Nederlkand hebben een schat aan fotomateriaal opgeleverd. Een collectie aan inspiratiemateriaal waarmee nog heel veel meer scholen geispireerd en geholpen kunnen worden. Daarom is er uit alle foto's een inspiratiemap ontwikkeld, bestaande uit 23 A3 fotocollages (op stevig, waterafstotend en afneembaar materiaal), een toelichtende tekst en een document met mogelijke toepassingsmethodieken. In de map worden de volgende thema's behandeld: Biodiversiteit, Hoog en laag, Spelen met water, Klimaat, Buitenles, Onderhoud en beheer, Buitenlokaal, Bewegen, Seizoenen beleven, Beplanting, Speelbosjes, Zintuigen, Bouwen, Eetbaar groen, Rustige plekjes, Bijzondere aanleg, Creativiteit, Muurtjes en banken, Vuur en ovens, Voetballen, Ondergrond, Meehelpen, Zand en water.  Wilt u op de hoogte blijven van de opening van voorinschrijving en andere nieuwe ontwikkelingen? Als vriend van de stichting ontvangt u de nieuwsbrieven en heb je voorrang en reductie bij activiteiten. Klik hier voor meer informatie

De Groene School heeft met veel plezier meegewerkt aan de realisatie van de inspiratiemap. Bij de voorbereiding en de financiering hebben onder andere het FondsNME en het Prins Bernhard Cultuurfonds een bijdrage geleverd. Machteld Klees heeft in samenwerking met Maike Nelissen van het expertisenetwerk de vormgeving verzorgd. 

De voordelige VOORINSCHRIJVING loopt tot 1 juni. Lees hier meer over de vooraankondiging en hoe te bestellen.

Lees meer over : 

Maak kennis met onze kennispartners:

 NL Greenlabel- Partner van de groene schoolWageningen University- Partner van De Groene School