Partners NLGreenlabel realiseren natuurtuin kinderdagverblijf Andre

Doe nu de school check!

Partners NLGreenlabel realiseren natuurtuin kinderdagverblijf Andre

natuurtuin kinderdagverblijf
Datum: 
12-02-2021
Artikeltype: 
Nieuws
Expertisegebied: 

Nederland móet groener en duurzamer. Tuin voor tuin, straat voor straat. Dat vond ook het team van kinderdagverblijf Andrea, aan de Lingestraat in Ridderkerk. In hun missie de buitenruimte van het KVD te vergroenen tot een ware natuurtuin gingen ze op zoek naar hulp en versterking.

De partners van NLGreenlabel sloegen de handen ineen om, sámen met het team van het kinderdagverblijf, een nieuwe, groene buitenruimte te realiseren. 

 

Lodewijks Groene Geluk

Drijvende kracht achter NLGreenlabel en Nederlands bekendste TV-hovenier, Lodewijk Hoekstra, komt in maart 2021 met een nieuw televisieprogramma: Lodewijks Groene Geluk. In dit nieuwe RTL4-programma gaan Lodewijk en weervrouw Helga van Leur op pad om mensen te helpen bij het vergroenen van hun leefomgeving. Samen maken ze zich sterk voor een betere biodiversiteit en het hertstellen en verbeteren van het klimaat. Elke week staat één project centraal dat van A tot Z gevolgd wordt. De plannen van Kinderdagverblijf Andrea passen perfect bij deze missie. Lodewijk en zijn team reageerden direct enthousiast op de hulpvraag van het kinderdagverblijf en verzamelden de partners, waaronder De Groene School en Sander Leuverink (Leuverink Tuinen), om de metamorfose van 200-300m2 te kunnen realiseren. 

Tegel eruit, plant erin

Een team van medewerkers en vrijwilligers hadden zelf al een vliegende start gemaakt met de vergroening van de buitenruimte. Gesteund door Operatie Steenbreek van de Gemeente Ridderkerk, werd hier de slogan “tegel eruit, plant erin” goed in de praktijk gebracht! Ruim 3000 tegels zijn door de vlijtige werkers verwijderd om ruimte te maken voor groen. De tegels zijn hergebruikt in het ontwerp als stapelmuurtjes. Ook leverde de gemeente grond, houtsnippers en een rioolbuis, die in de nieuwe natuurtuin als kruipbuis wordt gebruikt. 

De handen uit de mouwen

Begin februari was het zover. Lodewijk kreeg in Ridderkerk hulp van de juffen van kinderdagverblijf Andrea én weervrouw Helga van Leur. De Groene School verzorgde (i.s.m. GKB) materieel en ondersteuning in de vorm van een kraantje voor het 'grove werk'. Ook ondersteunde De Groene School in het transport van de diverse verzamelde materialen naar het kinderdagverblijf. De werkzaamheden werden nauw gevolgd door de filmploeg van Lodewijks Groene Geluk. Het resultaat is op 21 maart as. te zien op RTL4! 

Bij kinderdagverblijf Andrea zijn ze nog niet helemaal klaar. In november 2021 wil het team op een ander gedeelte van de buitenruimte, m.b.v. het IVN, nog een Tinyforest realiseren.  

Met veel plezier hebben we een bijdrage geleverd aan weer een nieuw stukje groen. Een mooie samenwerking met de partners van NLGreenlabel! 

natuurtuin kinderdagverblijf 


 

Bezoek voor meer informatie ook:

 

Maak kennis met onze kennispartners:

 NL Greenlabel- Partner van de groene schoolWageningen University- Partner van De Groene School