Start groen schoolplein CBS De Hoeksteen Barendrecht

Doe nu de school check!

Start groen schoolplein CBS De Hoeksteen Barendrecht

aanleg groen schoolplein Barendrecht
Datum: 
19-04-2018
Artikeltype: 
Intern Nieuws
Expertisegebied: 

In het najaar van 2017 zijn we op verzoek van dhr. Douma - directeur van basisschool De Hoeksteen in Barendrecht- gestart met de ontwikkeling van een plan van aanpak om het schoolplein te vergroenen, de verbinding tussen groen en grijs te versterken en avontuur en speelaanleidingen aan de schoolomgeving toe te voegen. (Zie: "Nieuw project: start vergroening schoolplein in Barendrecht") Afgelopen maand zijn we van start gegaan met de uitvoering van de eerste fase van het project.


Het ontwerp voor het groene schoolplein is opgesteld door Sigrun Lobst, onze coördinator Groen & Buitenruimte en ervaren ontwerper van speelnatuur. In haar plan heeft ze gezocht naar een goede samenhang tussen de reeds bestaande stukken groen schoolplein en het ‘grijze’, stenen schoolplein. De ontbrekende verbindingen zijn bedacht en diverse verrijkingen van het plein zijn in het plan opgenomen. De Groene School heeft een stappenplan uitgedacht dat, afgestemd op beschikbaarheid van budget en het plantseizoen, gefaseerd kan worden uitgevoerd.

Voor de uitvoering is de samenwerking opgezocht met een partner van CBS De Hoeksteen, een nabijgelegen dagbesteding. Een tuinman van de dagbesteding heeft op de basisschool geholpen bij de realisatie van een wilgentunnel. Tijdens de meivakantie worden er kruidenbakken, een vlonder en een natuurlijke zandbak geplaatst. De kruidenbakken kunnen worden gebruikt bij de biologielessen, voor het opkweken van plantjes en kruiden. De opgekweekte kruiden kunnen door het team van de dagbesteding worden gebruikt in de keuken van de school. De vlonder kan worden gebruikt voor buitenlessen, als podium, of gewoon als rustpunt voor de kinderen. De zandbak was een lang gekoesterde wens van dhr. Douma, welke, dankzij een grote bijdrage van de oudercommissie, kan worden gerealiseerd.

Als alles volgens plan verloopt, zal in het voorjaar van 2019 het stappenplan zijn doorlopen en het ontwerp van Sigrun helemaal voltooid zijn. De verbindingen van Grijs naar Groen zijn dan gerealiseerd.

Wilt u weten of er meer uit uw schoolomgeving te halen valt of advies over aanpak en realisatie? Neem contact met ons op via contact@degroeneschool.nl

ontwerp groen schoolplein Barendrechtontwerp groen schoolplein Barendrecht

aanleg groen schoolplein basisschool barendrecht

Maak kennis met onze kennispartners:

 NL Greenlabel- Partner van de groene schoolWageningen University- Partner van De Groene School