Werkzaamheden Kralings Lyceum Rotterdam afgerond

Doe nu de school check!

Werkzaamheden Kralings Lyceum Rotterdam afgerond

Datum: 
26-06-2018
Artikeltype: 
Intern Nieuws
Expertisegebied: 

Begin 2018 werden we door architect Jaap Bardet gevraagd een bijdrage te leveren aan de vergroening van het plein van middelbare school het Kralings Lyceum in Rotterdam. (Zie: 'Nieuw project: Lyceum Kralingen in Rotterdam'). De afgelopen maanden heeft het plein een flinke transformatie ondergaan. De Groene School heeft architect Jaap Bardet en Directeur Ilyas Bagci geadviseerd in de ontwerpfase en bij de aanleg en heeft tevens een beheerplan opgesteld voor de vernieuwde schoolomgeving.

Een kleine reconstructie van de werkzaamheden:

 

Omheining & entree |  Het eerst nog kale, stalen hek is verplaatst en aangekleed met een beukenhaag die steeds meer vorm begint te krijgen en het plein ook van buitenaf een groener, aangenamer uitstraling geeft. Bij de entree zijn nieuwe, houten zitelementen gerealiseerd.

 

Onderhoudsarme groene borders rondom het schoolgebouw

Nieuwe borders en groenstroken | De stroken langs het gebouw zijn voorzien van Sedummatten beplant met prairiegras, een prachtige plantenmix die zeer onderhoudsvriendelijk is. Tevens zijn er meer groenstroken/perkjes aangelegd. 

 

toevieging sport en spelgelegenheid

Sport & spel | Op het plein is ruimte en gelegenheid gecreëerd om te sporten en het plein is vergroend.

 

Aanpak schoolplein Rotterdam- meer groen

Schaduwrijke zitplaatsen | De Platanen zijn van de andere kant van het plein verplant en in een curve teruggeplaatst, deze zorgen voor een aangename schaduw over de vernieuwde zitplaatsen.

 

Bent u niet helemaal tevreden over uw schoolomgeving of buitenruimte, of specifieke elementen hiervan? Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!

Lees meer over : 

Maak kennis met onze kennispartners:

 NL Greenlabel- Partner van de groene schoolWageningen University- Partner van De Groene School