Workshop 29 maart: samen werken aan Groene Schoolpleinen

Doe nu de school check!

Workshop 29 maart: samen werken aan Groene Schoolpleinen

workshop Ontwerp je Groene Schoolplein
Datum: 
30-03-2017
Artikeltype: 
Intern Nieuws
Expertisegebied: 

Op woensdagmiddag 29 maart vond de eerste workshop uit de reeks "Ontwerp je Groene Schoolplein" plaats in Barendrecht. In een middag die voorbij vloog hebben we met een aantal scholen een start kunnen maken van een nieuw, fris en vooral groen schoolplein.

We waren voor de gelegenheid te gast bij GKB Groep in Barendrecht. De middag begon met een korte presentatie van Henk Luijk, oprichter van De Groene School en hovenier van origine. Na een algemene presentatie over de kansen en mogelijkheden van groene schoolpleinen en natuurlijk leren, werden de vragen, wensen en uitgangspositie van de deelnemers besproken. Samen werd gekeken hoe vorm gegeven zou kunnen worden aan de groenwens van de verschillende deelnemers en hoe het proces vormgegeven en gerealiseerd zou kunnen worden. Papier en stiften kwamen op tafel om ter plekke de situatie uit te tekenen en al schetsend de mogelijkheden te onderzoeken. 

Het was een intensieve en waardevolle middag, waarin we de deelnemers een verfrissende en vernieuwende kijk hebben kunnen geven op de mogelijkheden van hun schoolplein. 

Wilt u ook op een laagdrempelige manier onderzoeken wat er mogelijk is op uw schoolplein? We hebben nog enkele plekken vrij tijdens de geplande workshops op vrijdag 7 en dinsdag 11 april. Klik hier voor meer informatie.

Workshop ontwerp je groene schoolplein

Maak kennis met onze kennispartners:

 NL Greenlabel- Partner van de groene schoolWageningen University- Partner van De Groene School