Iedere organisatie een eigen coach Gezonde Kinderopvang

Doe nu de school check!

Iedere organisatie een eigen coach Gezonde Kinderopvang

gezonde kinderopvang
Datum: 
05-02-2019
Artikeltype: 
Nieuws

Gezonde Kinderopvang is een initiatief van de ministeries van VWS Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en SZW Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Het is een samenwerkingsverband van landelijke kennis- en onderzoeksinstituten, ondersteund door branche- en koepelorganisaties, dat wordt gecoördineerd door RIVM, Centrum Gezond Leven en het Voedingscentrum.

Met de Gezonde Kinderopvang wordt o.a. door middel van scholing voor kinderopvangorganisaties gewerkt aan het stimuleren van een gezonde leefstijl van kinderen. 'Een Gezonde Start' is een scholing voor pedagogisch medewerkers over gezond opvoeden in de kinderopvang. Per organisatie kan een medewerker kosteloos meedoen.

Scholing Een Gezonde Start

In de tweedaagse train-de-trainercursus leren deelnemers werken volgens de aanpak van Gezonde Kinderopvang. Bij de scholing hoort een train-de-trainercursus, die een stafmedewerker uit uw organisatie opleidt tot coach Gezonde Kinderopvang. De coach wordt hét aanspreekpunt voor gezonde leefstijl binnen de organisatie en schoolt de eigen collega’s structureel in Een Gezonde Start. Klik hier voor meer informatie over de training.

Over Gezonde Kinderopvang

Gezonde Kinderopvang is met resultaat samen werken aan gezond opgroeien. Want elk kind verdient een gezonde start. De partners van Gezonde Kinderopvang ondersteunen kinderopvangorganisaties met een scholing en een praktische aanpak. Organisaties werken daarmee structureel aan een gezonde leefstijl van kinderen en de deskundigheid van medewerkers. Lees op Gezondekinderopvang.nl meer over de aanpak en scholing.

Wilt u advies op maat over hoe uw kinderopvangorganisatie groener en gezonder kan? Neem via contact@degroeneschool.eu contact met ons op voor een kennismakingsgesprek.

 

Lees meer over : 

Maak kennis met onze kennispartners:

 NL Greenlabel- Partner van de groene schoolWageningen University- Partner van De Groene School