Datum Buitenlesdag 2017 bekend

Doe nu de school check!

Datum Buitenlesdag 2017 bekend

Datum: 
29-11-2016
Artikeltype: 
Nieuws
Expertisegebied: 

 

Zet 'm vast in je agenda: dinsdag 11 april 2017 is het weer Buitenlesdag! 

De eerste Buitenlesdag was voor leerlingen van 135 scholen een dag om nooit te vergeten. Volgend jaar hopen we samen met leerkrachten nóg meer aandacht voor buitenlessen te krijgen. 

 

Buitenlesdag 2016

De eerste Buitenlesdag op 12 april 2016 was voor leerlingen van 135 scholen een dag om nooit te vergeten. Ook de media waren enthousiast over de dag, bijvoorbeeld:

Tips

Elke dag kan een Buitenlesdag zijn! Wil je ook met de klas naar buiten? Laat je inspireren door de onderstaande documenten uit 2016. Deze documenten bieden tips en lesideeën voor een goede voorbereiding op een Buitenlesdag. 

Wil je zelf aan de slag met de ontwikkeling van een Gezond Schoolplein? Gebruik dan deze handleidingen, checklists en hulp bij fondsenwerving.

Buiten leren goed voor kinderbrein

Op Buitenlesdag 2016 werden twee onderzoeken gepresenteerd: de Rapportage Buitenles van DUO en een literatuurstudie naar het belang van buitenlessen. Daaruit blijkt onder andere dat twee derde van alle leerkrachten vaker buiten les zou willen geven. Ook is buiten leren goed voor het kinderbrein: met meer sport en spel, meer beweging, een beter lichaamsbesef en meer vrije speeltijd kunnen leerlingen cognitief beter presteren. Meer over de onderzoeken:

 

 

Lees meer over : 

Maak kennis met onze kennispartners:

 NL Greenlabel- Partner van de groene schoolWageningen University- Partner van De Groene School