Eenvoudig zelf natuurbingo maken

Doe nu de school check!

Eenvoudig zelf natuurbingo maken

Natuurbingo zelf maken
Datum: 
17-02-2020
Artikeltype: 
Blog
Expertisegebied: 

Natuurbingo

In een eerder artikel van Linsey Balvert, pedagoge en adviseur natuurlijk spelen, hebben we het al eens gehad over de natuurbingo. Natuurbingo is een leuke en eenvoudige methode om kinderen buiten te laten spelen.

Door kinderen op basis van plaatjes of omschrijvingen iets in de natuur te laten zoeken, wordt een wandeling een spannende speurtocht, gaan kinderen beter kijken en wordt de nieuwsgierigheid geprikkeld.

Nu - iets eerder dan gebruikelijk! - het voorjaar al langzaamaan de kop opsteekt, is het een mooi moment voor een leuke voorjaarsbingo vol kleurrijke bloemen! Linsey heeft een kant en klare download-versie voor u klaar staan, maar ook een zelf aanpasbaar Powerpoint bestand. Zo kunt u zelf natuurbingo maken, afgestemd op het seizoen en uw eigen natuurlijke omgeving. Veel bingo plezier!

 

Download onze voorjaarsbingo

Klik op de afbeelding om het bestand als printklare pdf te downloaden. Het bestand is opgemaakt op A4 formaat, waarbij elk vel 2 bingokaartjes bevat. We hebben een variant met 4 of met 9 plaatjes, afhankelijk van de doelgroep. 

Natuurbingo-voorjaarsbingo - 1
Natuurbingo-voorjaarsbingo - 2

 

Eenvoudig zelf natuurbingo maken!

Wilt u zelf uw eigen natuurbingo maken? Klik hier om het aanpasbare bronbestand (Ppt) te downloaden. Vervang de plaatjes en/of omschrijvingen en print uw eigen bingokaarten uit. Pas de bingo aan per seizoen en stem ze af op uw eigen omgeving. In een bos zijn misschien meer bladeren, dennenappels of dierensporen te vinden. Aan het strand kunnen schelpen worden toegevoegd. Maak de plaatjes specifieker (en dus moeilijker) voor de wat oudere kinderen. Of haal de plaatjes weg en laat de kinderen zelf hun kaarten tekenen!

Bliif op de hoogte van de tips van Linsey en de rest van het Groene School netwerk via Instagram of Facebook

Lees meer over : 

Maak kennis met onze kennispartners:

 NL Greenlabel- Partner van de groene schoolWageningen University- Partner van De Groene School