Zomer-vakantie-tips

Doe nu de school check!

Zomer-vakantie-tips

zomer doe-tips
Datum: 
21-06-2018
Artikeltype: 
Blog
Expertisegebied: 

Ook als je thuis blijft tijdens de zomermaanden is er genoeg te doen! Het weer is de laatste tijd zonder meer uitnodigend en we wensen iedereen dan ook een heerlijk zonnige zomer toe.

Linsey Balvert, onze adviseur natuureducatie, heeft nog wat leuke, gezonde tips verzameld voor de thuisblijvers, óf voor tijdens die laatste schooldagen:

 

 

 

Wandelen & knutselen

Er is ongelooflijk veel leuk knutselmateriaal te vinden in de natuur. En knutselen van zelfverzameld materiaal werkt twee keer: Trek er op uit om tijdens een wandeling mooie spullen te verzamelen, grote takken, de mooiste stenen, veertjes of bloemen. Zo wordt een wandeling een ware schat-zoektocht! Vervolgens kun je met simpel materiaal, zoals een paar potjes verf, of wat touw de leukste dingen knutselen. Onderstaande voorbeelden zijn natuurlijk slechts een greep uit de oneindige mogelijkheden!

 

Gezonde traktaties

Iedereen houdt van ijsjes. Zeker in de zomer. Door samen met kinderen deze gezonde stoplicht-ijsjes te maken, leren ze over voeding, hebben jullie een middag 'kook-pret' én een heerlijk verfrissende, gezonde traktatie. Smakelijk!

koken met kinderen

Lees meer over : 

Maak kennis met onze kennispartners:

 NL Greenlabel- Partner van de groene schoolWageningen University- Partner van De Groene School