Adviescentrum voor veiligheid adviseert "risicovol spelen".

Doe nu de school check!

Adviescentrum voor veiligheid adviseert "risicovol spelen".

Datum: 
06-04-2017
Artikeltype: 
Nieuws
Bron: 

Afgelopen week kwam VeiliheidNL, het landelijke adviescentrum dat zich doorgaans inzet om alle risico's te vermijden, met het advies "risicovol spelen" toe te staan en te motiveren. Een welkome extra 'boost' voor alle voorvechters van natuurlijke speelplekken.

Bij risicovol spelen gaan kinderen aan de slag met spannende, uitdagende en avontuurlijke activiteiten, waarbij een risico bestaat op een (kleine) verwonding. Het volledig vermijden van risico's heeft tot gevolg dat kinderen niet leren omgaan met uitdagende situaties. Internationaal wetenschappelijk onderzoek toont (al geruime tijd!) aan dat riskant spelen goed is voor de ontwikkeling van kinderen. Daardoor leren ze risico’s inschatten, worden ze zelfredzaam en bouwen ze zelfvertrouwen op. VeiligheidNL begint nu een landelijke campagne om het risicovol spelen te stimuleren. 

Veilgheid NL stimuleert nu ook risicovol spelenNRC / 31 maart 2017

Advies: laat kind met zakmes spelen

Een fikkie stoken of met een mes spelen? Een adviescentrum voor veiligheid vindt dat kinderen ook risico’s moeten kunnen nemen bij het spelen.

Lees meer

 

Veilgheid NL stimuleert nu ook risicovol spelenAlgemeen Dagblad / 31 maart 2017

VeiligheidNL: 'Laat jong kind met zakmes spelen'

Laat je kind met een zakmes spelen, ook al is er risico dat hij zich verwondt. Ouders zijn te voorzichtig en dat leidt tot angstige, onzekere kinderen, waarschuwt VeiligheidNL.

Lees meer

 

Maak kennis met onze kennispartners:

 NL Greenlabel- Partner van de groene schoolWageningen University- Partner van De Groene School