Aan de slag met "Het eetbare plein"

Doe nu de school check!

Aan de slag met "Het eetbare plein"

Datum: 
01-06-2017
Artikeltype: 
Artikel
Expertisegebied: 

Onze coördinator Voeding & Gezondheid, Sanne Boswinkel, heeft een drietal workshops ontwikkeld waarin een team van medewerkers en betrokkenen in een intensieve sessie bij de hand worden genomen bij de opstart van een moestuin-project op hún school. 

De workshops worden nauwgezet afgestemd op de wensen en mogelijkheden van de deelnemende school en gaan van eenjarig 'experiment' tot structurele integratie. 

 

Een workshop?

De Groene School levert in de basis veelal maatwerk adviestrajecten. Om een specifiek project in uw school een echte kickstart te geven, hebben we echter ook een aantal workshops samengesteld, waaronder de reeks van biet tot regenton waarin het 'eetbare plein' centraal staat. Door actief met een samengesteld gezelschap (van directeur en concierge tot ouder of buurtbewoner) aan de slag te gaan kan in heel korte tijd een breedgedragen en levensvatbare basis gelegd worden. In de workshops wordt dan ook sterk gestuurd op het concreet maken van wensen en het toewerken naar een helder plan van aanpak. 

Van biet tot regenton

Bij het ultieme 'eetbare plein' heeft groen & voeding een centale rol in álle aspecten van het onderwijsprogramma en is het volledig verweven met de onderwijs omgeving. Er zijn echter ook tussenstappen mogelijk, waarbij stapsgewijs kennisgemaakt kan worden met de mogelijkheden en toegevoegde waarde van moestuin-groen op school. Sanne heeft een drietal workshops opgesteld van BIET (een eenjarig gewas) en APPEL (toevoeging van bijv. fruit als meerjarig element) tot REGENTON (lange termijn integratie en herinrichting). 

workshop: voeding en gezondheid integreren

Benieuwd?

Alle workshops worden naar aanleiding van een uitgebreide (telefonische) intake afgestemd op de specifieke wensen en kaders van de school en van de deelnemers. 'Het kan echt overal. Voor élke school is met wat creativiteit wel een passende integratie denkbaar.', benadrukt Sanne. 

Bekijk de workshops

 

Maak kennis met onze kennispartners:

 NL Greenlabel- Partner van de groene schoolWageningen University- Partner van De Groene School