Linsey Balvert

Pedagoge, buitencoach

Linsey weet als geen ander hoe natuur de ontwikkeling van jonge kinderen kan stimuleren. Als pedagoge en buitencoach met jaren ervaring in de kinderopvang en in de organisatie van kinderfeestjes in de natuur, heeft ze de kennis én ervaring in huis om basisscholen te helpen natuureducatie structureel te integreren in het lesprogramma. Natuur & educatie toegankelijk maken voor élk kind, dat is haar missie.

"Geweldig om met de kinderen het bos in te gaan en te zien hoe kinderen hiervan genieten en hoe zij leren in de natuur. Ik wil graag een bijdrage leveren aan het meer zichtbaar maken van Natuureducatie binnen onderwijs, zodat ieder kind dit mee krijgt in de ontwikkeling."

Achtergrond en activiteiten

Linsey studeerde pedagogiek en ging na afronding van haar studie aan de slag als pedagogisch medewerker bij een Kinderopvang in Barendrecht. Zich steeds bewuster van het belang van natuur en buitenspelen voor de ontwikkeling van (jonge) kinderen, volgde ze een vervolgopleiding tot buitencoach. Enkele jaren geleden sloot ze zich aan bij de 'Natuur is een feest', een aanbieder van kinderfeestjes in de natuur. Naast haar werk met kinderen, heeft ze een passie voor schrijven. Ze schreef al een kinderboek ('Lotus gaat bij de brandweer’) en deelt haar ervaringen in de kinderopvang en natuuractiviteiten graag in haar blogs. 

Linsey weet door haar ervaring met kinderen en natuuractiviteiten voor kinderen hoe ontzettend belangrijk natuureducatie en -beleving  is voor de ontwikkeling van jonge kinderen. Door advies, leuke tips en lesideeën hoopt ze een bijdrage te kunnen leveren aan een meer structurele rol voor natuuronderwijs op basisscholen. Ze adviseert scholen over natuureducatie en buitenlessen (op een groen, maar ook al op een grijs schoolplein). Ze weet welke onderdelen en elementen er van belang zijn om motorische en sociale ontwikkeling van kinderen optimaal te stimuleren en vormt met die kennis een waardevolle gesprekpartner bij de (her)inrichting of aanpassing van een schoolplein. 

Heeft u een vraag met betrekking tot buitenles, educatieve buitenactiviteiten of de integratie van natuuronderwijs in uw onderwijsprogramma? Neem dan contact op met Linsey via onderstaand formulier. 

Maak kennis met onze kennispartners:

 NL Greenlabel- Partner van de groene schoolWageningen University- Partner van De Groene School