Doe nu de school check!

Over Expertisecentrum De groene School

Over De Groene School

De Groene School is een platform en samenwerkingsverband dat is ontstaan door het observeren, bevragen en beleven van veel verschillende onderwijsomgevingen. De conclusie: Veelal ontbreekt het aan een écht integrale aanpak. Te kort aan tijd, kennis en de kracht om te innoveren zijn veel gehoorde verklaringen voor een falende aanpak. Voor ons aanleiding om kennis en ondernemende drive te bundelen om de onderwijsomgeving naar een hoger (en gezonder!) plan te tillen. De mensen achter De Groene School beschikken over een ruime ervaring in het onderwijsveld en kunnen samen met scholen een helder, transparant traject uitzetten, zonder losse eindjes. Aan de basis van het Expertisecentrum De Groene School staat een ideëel motief. Goed onderwijs behelst meer dan alleen goede lessen en te vaak ontbreekt binnen onderwijsinstellingen de kennis om ook de onderwijsomgeving  te optimaliseren. Alle partners van De Groene School zijn gedreven door de mogelijkheden van innovatie, vakinhoudelijke kennis en een hart voor het kind, het team en de school. Ook voor kinderopvang locaties die groen en natuureducatie meer aandacht willen geven biedt het netwerk van De Groene School betrouwbare sparringpartners.

Wat kan De Groene School voor u betekenen?

De Groene School als platform wilt inspireren en informeren. Als netwerk biedt De Groene School een goed startpunt voor scholen en kinderopvangorganisaties die willen 'vergroenen'. Een project begint altijd met een vrijblijvende kennismaking. Op basis daarvan wordt de behoefte bepaald en worden de juiste partners verzameld. 

Heeft u een specifiek probleem, staat u aan de start van een ontwerptraject, of wilt u weten of er op en rondom úw school nog verbetering mogelijk is? Een eerste kennismakingsgesprek met De Groene School is altijd  vrijblijvend. Op basis van uw vraagstuk, behoefte of verbeterwens stellen wij een maatwerk plan voor u op. Meer weten?

Neem contact met ons op

 

Maak kennis met onze kennispartners:

 NL Greenlabel- Partner van de groene schoolWageningen University- Partner van De Groene School